OpenStreetMap-re váltott a magyar fejlesztésű IneTrack

A magyarországi nyomkövető rendszerek közül elsők között váltott szabad felhasználású térképre az IneTrack. Az új fejlesztések a németországi CeBIT kiállításon is kipróbálhatók lesznek.

Az OpenStreetMap (OSM) egy közösségi elvre építkező, szabadon szerkeszthető és felhasználható online térképadatbázis. A térképet GPS eszközök, légifotók, publikus nyilvántartások vagy egyszerű helyismeret alapján bárki szerkesztheti.
A 8 évvel ezelőtt indult projekt egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Magyarországon is szép számban hódolnak az akár hobbinak is tekinthető térképszerkesztésnek.

Most az IneTrack is a szabadon felhasználható térképre váltott. Az OpenStreetMap használata beleilleszkedik abba a nyílt filozófiába, melyet az IneTrack képvisel. “Hiszünk abban, hogy közösségi erővel hosszú távon többre visszük” – mondta el Buza Gábor, az Inepex Kft. ügyvezetője. “Úgy gondoljuk, ezzel a lépéssel fontos szerepet vállalhatunk a nyílt technológiák hazai adaptációjában” – tette hozzá.

A váltást emellett az OpenStreetMap testreszabhatósága indokolta, hiszen az IneTrack legfontosabb előnye versenytársaival szemben az innovatív technológiából adódó rugalmasság. A moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy a háttérrendszer hatékonyan skálázható, a felhasználói felület pedig könnyen testreszabható legyen. Az IneTrack API segítségével külső rendszerek is használhatják a rögzített adatokat.

A szolgáltatás – így a megújult térkép is – egy egyszerű regisztráció után ingyenesen kipróbálható az app.inetrack.com oldalra látogatva.

Az IneTrack a németországi CeBIT kiállításon is megtalálható lesz a HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) közreműködésével.

 

Az IneTrack-ről

Az IneTrack egy újgenerációs nyomkövető rendszer, melynek segítségével járművek és személyek egyaránt követhetők. A fejlesztés során használt jövőbe mutató technológiáknak köszönhetően az alacsony üzemeltetési költségek mellett a rendszer kiemelkedően rugalmas is: vállalatirányítási rendszerekkel integrálható, könnyen fejleszthető, és Magyarországon egyedülálló módon trackerfüggetlen.

inetrack, tech , ,

Comments are currently closed.

Egy hozzászólás - “OpenStreetMap-re váltott a magyar fejlesztésű IneTrack”