Segítség! Ellopták a mobilom, mit tegyek?

Az egyre drágább és egyre nélkülözhetetlenebb okostelefonok világában bizony elég nagy problémát tud okozni, ha elhagyjuk, vagy ellopják őket. Most következő cikkünkben arra keresünk választ, milyen helymeghatározáson alapú megoldásokat kínálnak a nagyobb gyártók.

Bármilyen megoldásról is legyen szó, a telefonok megtalálása hasonló módon működik. Kell a telefonra / tabletre telepíteni egy alkalmazást, be kell állítani egy fiókot, és böngészőből vagy egy másik alkalmazásból ezzel a felhasználónév-jelszó párossal követhetjük telefonunkat.

Samsung

A Samsung esetében ezt a szolgáltatást Samsung Dive névre keresztelték, és a modernebb Androidos és Bada-s készülékek beépítve támogatják a használatát, tehát a bejelentkezésen kívül semmi másra nincs szükség.
Ha rendelkezünk Samsung fiókkal (ha nem, itt regisztrálhatunk), a készülék Biztonsági beállításai (Távoli vezérlés) között meg kell adnunk a Samsung felhasználónevünket és jelszavunkat, majd el kell látogatni számítógépünk böngészőjéből a samsungdive.com címre. Ha itt is bejelentkezünk, látni fogjuk korábban regisztrált készülékeink nevét.

A bal oldali listából számos funkció közül válogathatunk:

  • A telefon aktuális pozíciójának megmutatása, vagy követése az utolsó 12 órában (Track My Mobile)
  • A telefon távoli lezárása (Lock My Mobile)
  • Ha esetleg házon belül nem találjuk a készüléket, hasznos lehet megcsörgetni azt a lehető legnagyobb hangerőn (Ring My Mobile)
  • Hívásátirányítás távoli beállítása (Call Forwarding)
  • Híváslista távoli lekérdezése (Call logs)
  • Távoli adattörlés (Wipe out My Mobile)
  • Képernyő lezárás feloldása, ha például elfelejtettük a mintázatot (Unlock My Screen)

Apple

Természetesen az Apple is rendelkezik ilyen megoldással, a neve: Find My iPhone. Hivatalosan a negyedik generációs iPhone-nal és iPod touch-al, valamint iPad-del működik, amin iOS 4.2-es rendszer fut.
Először telepítenünk kell mobilunkra a Find My iPhone alkalmazást, majd ezt követően az iCloud-ba asztali böngészőn belépve térképen ellenőrizhetjük telefonunk aktuális pozícióját.

A funkciók a következők:

  • Távoli üzenet kiírása a kijelzőre
  • Távoli csörgetés
  • Telefon zárolása PIN kóddal
  • Telefon térképen való megjelenítése

Microsoft

A Windows Phone esetében sem kell aggódnunk itt is van megoldás elveszett telefon megkeresésére.
A windowsphone.com webhely Telefon lapján elérhető ingyenes szolgáltatással bármely, internetkapcsolattal rendelkező számítógépről megcsengethető és zárolható a telefon, törölhető annak tartalma, és térképen is megjeleníthető a készülék.

A fenti megoldások nagy hátránya, hogy a készüléknek be kell lennie kapcsolva, és valamilyen adathálózatra kapcsolódva kell lennie, különben sajnos hiába az egész. Ennek ellenére nagyon hasznosak, sok esetben segíthetnek.

érdekes, mobil , , , , , , ,

Comments are currently closed.

3 hozzászólás - “Segítség! Ellopták a mobilom, mit tegyek?”