A legnépszerűbb autószínek a nők és férfiak körében: a narancs az új fekete!

Nem kell követni a divatot, hogy tudjuk: a férfiak és nők ízlése általában igencsak eltérő, amikor színekről van szó. Azonban míg a férfiak inkább a visszafogott árnyalatokat részesítik előnyben az öltözködésükben, sokkal nyitottabbak a feltűnő színekre, ha autóról van szó.

lamborghini-aventador-in-orange-color-wallpaper

Egy új tanulmány szerint az utóbbi évben a férfiak a narancssárga, barna és citromsárga színeket részesítik előnyben. A nők inkább a hagyományos arany, ezüst és bézs színekhez maradtak hűek. “Ezek a kutatási eredmények azt jelenthetik, hogy a nők gyakorlatiasabbak, ha választásról van szó. Leginkább kedvező áron akarnak autót venni, amivel biztonságosan tudnak közlekedni.” – mondta Phong Ly, az iSeeCars használtautókkal foglalkozó weboldal társalapítója. “A férfiak azonban talán egy kicsit idealistábbak az autókkal kapcsolatban, nekik fontosabb a sebesség és a vezetés élvezete.”

A weboldal 30 millió használtautós listát vizsgált át, elemezve a vásárlók preferenciáit is, hogy létrehozzák a színtanulmányt. Ezek után az eredményeket nemek szerint szétválasztották. Általában igen nagy eltérések voltak a színválasztásokban. A férfiak régóta előnyben részesítik a pirosat és a feketét. Ezek a színek általában sport- és nagy teljesítményű autókkal társulnak. Mindkét színárnyalat népszerű volt tavaly, azonban visszaestek a negyedik, ötödik helyre. A narancssárga vezeti a listát a férfiak körében, majd a barna és a citromsárga következik. A tanulmány szerint a férfiak kilenc szín széles palettáját részesítik előnyben. Összehasonlításképpen a nők három színt kedvelnek igazán: arany, ezüst és bézs.

Ford-Fiesta-Sedan-Silver-Color

Bevonták a tanulmányba a BASF és a DuPont vegyipari vállalatokat, amelyek a top festékellátóknak számítanak. Azt találták, hogy az ezüst különböző árnyalatai az örök vezetők az újautó piacon, viszont jelentősen nőtt az igény a feltűnőbb, vibráló színekre, mint például narancssárga, kék, arany. A kék nem tartozik a vezető színeik közé, azonban a női kisbusz vásárlók körében népszerűségre tett szert. A szín választása gyakran szorosan összefügg az autó típusával, nemektől függetlenül. A piros és fekete – most már a narancssárga is – leginkább a sportautók, kisteherautók és a sportos coupék színében népszerű. Az ezüst a kedvenc szín ami a négyajtósokat, teherautókat és kisbuszokat illeti.

forrás: yahoo.com

érdekes , , , ,

Comments are currently closed.