Ineversity – Big Data Konferencia – 2015.07.23.

Az IneTrack csapata belvárosi főhadiszállásán idén először nyílt Ineversityt tartott. Vendégelőadóink mellett a téma iránt érdeklődő ügyfeleink is részt vettek a konferencián.

sutiworshop

Az Ineversity a cégen belül egy fantázianév, amit a tudás megosztására, tanulásra irányuló eseményekre és rendezvényekre használunk. A belső előadások célja nem feltétlenül szakmai, a lényeg a “köz”oktatás. Az idei nyár legmelegebb napján egy, a “teches világban” nagyon is forró téma köré szerveztük az előadásokat: mi is az a Big Data? Hogyan kapcsolható össze a nyomkövetéssel? A múltban és jelenben generált adatokból hogyan tudhatunk meg többet a jövőről? – többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Szoboszlai István, az Inepex Kft. ügyvezetője bevezető előadása után Pálfi István, a Provident Zrt. képviseletében beszélt a projekt eredményeiről. A Provident Pénzügyi Zrt. 2013-ban vezette be az IneTrack nyomkövetést, a rendszer az értékesítésben résztvevő alkalmazottak munkáját segíti, továbbá a személybiztonságot is nagymértékben növeli.

palfi_istvan

Pálfi István – Provident Pénzügyi Zrt.

Gáspár Csaba, a Dmlab ügyvezetője a Big Data világáról mesélt, előadásában nemcsak tisztázta a legfontosabb fogalmakat, de a valós projektekből kiragadott példákkal igazán színessé és közérthetővé tette a témát.

gaspar_csaba

Gáspár Csaba – Dmlab

A véletlen és némi szerencse is kellett ahhoz, hogy az Egyesült Államokban élő Lédeczi Ákos, a Vanderbilt University oktatója ellátogatott hozzánk és bemutatta a centiméter pontosságú relatív helymeghatározásról szóló kutatásainak főbb eredményeit.

IMG_9397

Lédeczi Ákos és Buza Gábor

A programot egy szakmai workshoppal zártuk. A vendégelőadóknak ezúton is köszönjük a részvételt. Az IneTrack a rendezvényt sikeresnek és hasznosnak találta, a jövőben más témákban is tervezünk nyílt előadásokat.

érdekes, inetrack , , , ,

Comments are currently closed.