Reklámból áram – a Volta állomásokon ingyen tölthetők az elektromos autók

A San Franciscó-i Volta Charging elkötelezett híve a környezettudatos közlekedésnek, tesznek is azért, hogy minél több ember elektromos autót használjon.

A fenntartható fejlődést támogató szakemberek reményei és véleménye szerint már nem kell sokat várni, hogy az utakon nagy számban legyenek elektromos autók. Jelenleg azonban egy ilyen járgány beszerzése és fenntartása nem olcsóbb, mint egy benzines vagy dízel kocsié, így széles rétegek számára még nem opció. A Volta szeretne hozzájárulni az elektromos autók elterjedéséhez, így már nem csak Hawaii-on, Amerikában is ingyenessé tette töltőállomásait. Bármikor leparkolhat egy Tesla-tulajdonos, és megetetheti autóját néhány kilowattórával. Természetesen az autóba töltött áramot ki kell fizetni, de a Volta innovatív ötletének köszönhetően nem a felhasználók fizetik a “tankolás” költségeit. A töltőállomásokon ugyanis reklámplakátokat helyeztek el, az áram árát így a hirdetésekből befolyt pénz fedezi.

volta-tolto-tesla

Magyarországon több helyen van lehetőség ingyen tölteni az elektromos járművünket, de az Egyesült Államokban eddig egyedül a Tesla engedhette meg magának, hogy autótulajdonosait ingyenes töltőállomásokkal ajándékozza meg. A Volta hirdetőállomásai 2012-ben Hawaii-on jelentek meg, később a cég Kaliforniába költözött és újabb töltőhálózatokat alakított ki San Franciscóban, Los Angelesben, San Diegóban és Phoenixben. Az USA-n kívül a nemzetközi piacon is szeretnének jelentős szerephez jutni.

forrás: ecolounge.hu

érdekes, tech , , ,

Comments are currently closed.