Megújult az IneTracker mobil alkalmazás

A 2013-ban publikált IneTracker GPS nyomkövető alkalmazás béta verziója került frissítésre 2015 májusában. Az androidos telefonokra letölthető appot az IneTrack fejlesztői a felhasználók igényeinek megfelelően fejlesztették tovább, számos területen hasznát vehetjük.

Korábbi bejegyzésünkben már írtunk az IneTracker-ről. Az elmúlt két évben több ezer magyar felhasználótól kapott az IneTrack csapata visszajelzéseket azzal kapcsolatban, milyen funkciókat javítsanak az applikáción. A legszembetűnőbb változás az alkalmazáson belülről indított regisztráció, amelyre korábban csak az app.inetrack.com oldalon volt lehetőség.  Most csak annyit kell tennünk, hogy a PlayStore-ból letöltjük, installáljuk és elindítjuk az IneTracker 3.0.1 verzióját, amely 3 hónapos prémium nyomkövetést kínál a felhasználóknak, ráadásul az ingyenes szolgáltatás egy barát meghívásával újra és újra meghosszabbítható.

bejelentkezes       main_tooltip

Az IneTracker GPS tracker alkalmazás folyamatosan rögzíti használója útvonalát, sebességét és szabadban megtett távolságát. Ezek az adatok élőben megtekinthetők az IneTrack nyomkövető rendszerében és mobilalkalmazásban is. Az app hasznos lehet családoknak, baráti társaságoknak, akik egymás mozgását élőben tudják követni, így növelve a személybiztonságot. Ha bekapcsoltuk a trackelést, SOS jelzést tudunk rendelni aktuális pozíciónkhoz, de más egyedi eseményt is beállíthatunk magunknak. A Geofence funkció használatával riasztást küld a rendszer, ha a telefon be- vagy kilép a kijelölt  zónából (POI-ból). A mobil app természetesen nem csak gyalog használható, kerékpár- és motortúrákon megtett útvonalainkat is rögzíti, melyek később könnyen elemezhetők. Cégek, vállalkozások munkáját is megkönnytheti, hiszen autóban is működik, naplózza a megtett utat és a partnereknél eltöltött időt, sofőrazonosításra is lehetőség van. Futárszolgálatoknak például különösen érdekes lehet, hiszen az élő pozíció megosztható az ügyfelekkel és weboldalba is beilleszthető.

main_opciok       esemény_bekuldes

Három egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy elkezdjük a trackelést. Letöltjük a mobil alkalmazást, bejelentkezünk IneTrack fiókunkba, és bekapcsoljuk a nyomkövetést. A háttérben a legnagyobb újítás az intelligens pozíciógyűjtő algoritmus és a frissebb Android komponensek használata, ezeknek köszönhetően a felhasználó szebb, pontosabb útvonalakat kap. A helymeghatározás GPS, Wi-fi és mobilhálózat alapján lehetséges, a pozíciógyűjtés offline módban is működik, és aktív internet kapcsolat esetén az adatok automatikusan szinkronizálódnak az IneTrack felhőbe. Az alkalmazás háttérben is futtatható, és be lehet állítani azt is, hogy a telefon indításakor automatikusan induljon a nyomkövetés.

További újítás, hogy automatikusan érzékeli, ha beltérben vagyunk, ilyenkor alvó üzemmódba kapcsol, mozgás hatására pedig “felébred”. Érzékeli a telefon akkumulátor merülését, ennek megfelelően automatikusan energiatakarékos módba vált. A béta verzió talán legzavaróbb tulajdonsága az volt, hogy igen gyorsan merítette az akkumulátort. A fejlesztők az új verzióban ezt is javították, de továbbra is megmaradt a potméter, amellyel a pozícióküldés gyakoriságát állíthatjuk.

További információk az alkalmazás weboldalán a www.ingyenes-nyomkovetes.hu címen érhetőek el.

inetrack, mobil , , , , ,

Comments are currently closed.