Hódít a street food Budapesten

A VII. kerültben mostanság nem csak a síneken találkozhatunk villamossal, mini BKV járművekből vásárolhatunk magunknak reggelit, ráadásul egy mobil applikáción keresztül magunkhoz rendelhetjük a mozgó árusokat. Nem, ez nem vicc, idén Budapestet is elérte a street food őrület.

Processed with VSCOcam with a6 preset

A street food kocsikról reggel 7 és este 10 között a bagelre emlékeztető ringet árulják, ami egy töltött péksütemény, jelenleg 6 ízesítésben kapható, a terméket egy pékségben készítik. Amitől igazán modern, újszerű, “trendi” ez a vállalkozás, az a webalkalmazás és a készülő mobil applikáció. Ez nem csupán arra jó, hogy lássuk, merre vannak épp a kis kocsik, emellett folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a készletet – az árusok folyamatosan frissítik, hogy miből mennyi van. Az alkalmazás lehetővé teszi azt is, hogy egy “mágnesgomb” megnyomásával magunkhoz hívjuk a kocsit toló árust, így akár az útvonaláról letérve is kiszolgál minket.

budapest_bakering1

A hagyományos, kelet-európai hangulatot a kocsik designja adja, az Ikarus busz, a sárga villamos és piros troli mellé hamarosan csatlakozik a HÉV és a metrókocsi is. Az üzemeltető cég, a Budapest Bakering mindezt önerőből indította, de a közeljövőben megszaporodhatnak a mini-járművek, amennyiben sikerül befektetőt találniuk, lehetséges, hogy harmincra is nőhet a street food kocsik száma. Lendvai Ádám, a szolgáltatás megálmodója, elmondta, hogy az alkalmazás fejlesztése, a három jármű gyártása és a járulékos költségek több mint 10 millió forintba kerültek.

Egy ring 300 forint, amit kedvezményesen is meg tudunk vásárolni, ha van vonaljegyhez hasonló kuponunk. A későbbiekben termelői gyümölcslevek és aszalt gyümölcsök is kaphatóak lesznek. Nyári fesztiválokon is megjelennek majd a “járművek”, valamint a szolgáltatás megrendelhető rendezvényekre. A Budapest Bakeringnél jelenleg három főből áll a management, öten foglalkoznak a kocsik gyártásával, és hatan az üzemeltetésükkel két műszakban, de Lendvai szerint, ha megtalálják a megfelelő befektetőt, akkor hamarosan bővíteniük kell a csapatot is. Az árusok 800 Ft-os órabérért dolgoznak, emellett jutalékot kaphatnak.

forrás: http://hvg.hu/enesacegem/20150518_Miniatur_BKV_jarmuveken_erkezik_az_uj_str

érdekes, üzlet , , ,

Comments are currently closed.