Olcsóbbá is teheted a köteleződ

Javában tart a kötelező biztosítási kampány, ami az előrejelzések szerint mindegyik társaságnál a díjak emelésével jár. Van viszont lehetőség a kötelező árának csökkentésére is. Az együttkötési kedvezmények jelentősen lefelé módosíthatják a kötelező díját, illetve azzal is spórolhatunk, ha interneten keresztül kommunikálunk.

kotelezo

Bár az autósok közel nyolcvan százaléka számíthat jövő évi kötelező biztosítási díjának emelésére, a biztosítót váltók száma tovább csökkenhet az idei kampányban.

A PBA piaci gyorselemzése alapján ugyanakkor a biztosítók közül több is 15-20 vagy akár 30 százalékot elenged a díjából, ha a szerződő lakásbiztosítást választ a kötelező mellé. Tavaly a kötelező és lakásbiztosítás együttkötése volt az egyik legnagyobb sláger, hiszen ezzel a kfgb díját a felére is le lehetett csökkenteni. A másik népszerű párosítás a kgfb-casco volt egy évvel ezelőtt, aminek köszönhetően a kötelező akkor akár 20 százalékkal is olcsóbbá vált – hangsúlyozza Vass Gábor, a PBA biztosítási alkusz cég szakmai vezetője.

„Úgy látjuk, hogy ez a trend idén is érvényesülni fog. Az emberek egyre inkább átgondoltabban nyúlnak hozzá a biztosítási portfóliójukhoz és arra törekednek, hogy a lehető legjobb ár/érték arányt kalkulálják ki maguk és családjuk számára. Ezzel együtt a szolgáltatások is kezdenek felértékelődni” – mondja a szakember.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy a kötelező díja azzal is csökkenthető, ha megváltoztatjuk a bevett szokásainkat. Példaként említi, hogy akár 5 százalékos kedvezményt kaphat, aki úgy dönt, hogy biztosítójával kizárólag az interneten kommunikál.

A korábbi évekhez hasonlóan sokat megtakaríthat az is, aki eltér a negyedéves csekkbefizetéstől, vagy aki beszedési megbízást (inkasszót) ad a számlájára. Akad olyan társaság, amely a kötés dátumától függő kedvezménnyel szolgál. Ennek értelmében további kedvezmény jár a november első felében kötőknek, míg ennél kevesebb a hónap vége felé aktívaknak. Már ezek miatt sem érdemes az utolsó percre hagyni a döntést – derül ki a PBA friss felméréséből.

hasznos, üzlet , ,

Comments are currently closed.