Megpihenhetsz az életnagyságú e-fa árnyékában

Izraelben elkészült az első napenergiával működő e-fa, melynek legfontosabb célja, hogy életre keltse a közterületeket, kényelmes pihenőhely, töltőállomás és Wi-Fi lelőhely legyen egyben.

inetack-nyomkovetes-e-fa
Az eFa árnyékában az is megtudhatod, mi fán terem az ingyen Wi-Fi és a megújuló energia: az izraeli Sologic által készített e-fa (eTree) a tervek szerint központi szerepet fog betölteni a közterületeken. Neve utal az öko (eco) környezettudatos életvitel támogatására és a hálózatra (ethernet) történő csatlakozás lehetőségére is.

Az alatta elhelyezett padokon megpihenhetsz, miközben feltöltheted a mobilod, tableted, vagy akár felcsatlakozhatsz a világhálóra is, mindezt persze teljesen ingyen.

A “faágakra” szerelt napelemek megújuló energiával látják el az USB-s töltőközpontot, a Wi-Fi-t, és az LCD kijelzőt, ami információval hivatott ellátni téged – például kijelzi az előállított energiamennyiséget.

Az eTree, mint ökotudatos tárgy, állítólag támogatja a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot, emellett persze az elsődleges haszna a sok-sok USB csatlakozó és a free Wi-Fi.

A fa funkcióiról videó is készült:

Szerinted Magyarországon is beválna?

Forrás: ecolounge.hu

érdekes , , , , ,

Comments are currently closed.