Nyomkövetés motoron: biztonság és túrák követése

Te is várod már a tavaszt, amikor előveheted a motorod és újra nekivághatsz az utaknak?

A legtöbb motoros így van ezzel, akár egyedül, akár többesben vágsz neki a tavasznak. A szabadság érzése, a jó társaság és az utazás élménye motorral az igazi, ugye? Te melyik típus vagy, aki tervezés nélkül vág neki az útnak, vagy az aprólékos kivitelező?

Szeretnéd visszanézni az útjaidat, a hosszabb, vagy rövidebb túráidat? Hogy merre jártál, vagy milyen sebességgel tettél meg egy-egy szakaszt?

A motorozás teljesen más világ, mint az autók világa. Ezt az érzést nem értheti meg, aki még nem próbálta: ez a szabadság.

Persze a motoron ülve a sebesség mellett a biztonság is fontos és az, hogy az utad vissza tudd idézni.

Összeállítottunk neked néhány tanácsot, hogy mire figyelj, ha úgy döntesz nyomkövetést szeretnél a motorodra.

motor-nyomkövetés-nyomkövető-inetrack

De miért is kellhet neked nyomkövetés?

Mert:

  • Szeretnéd tudni, hogy a motorod ott van-e, ahol legutóbb hagytad.
  • Szeretnéd visszanézni a túráid.
  • Szeretnéd a vezetési szokásaid más szemszögből is látni.
  • Tudni akarod, hogy melyik szakaszon hogyan vezettél.

 Összegyűjtöttük neked a legfontosabbakat tudnivalókat, hogy könnyen választhass nyomkövetést a motorodra. Íme a lista:

Csak megfelelő trackerrel!

A hardver legyen vízhatlan, ez nem lehet kérdés. És a biztonság sem. Tehát olyan hardvert érdemes választani, amely mozgásra képes riasztani és vízhatlan burkolattal rendelkezik Ez az alap. Használt trackerekkel, vagy irreálisan alacsony árú hardverrel nem érdemes nekikezdened a nyomkövetésnek. Főleg azért, mert egy tracker önmagában nem nyújt megoldást sem a biztonsági problémádra, sem pedig arra, hogy a túráid visszanézhesd. Ehhez mindenképpen kell egy minőségi szolgáltatás is, de ezek általában csak néhány márkát támogatnak. Persze, lehet mázlid egy jó, és használt trackerrel, de előtte kérdezd meg a szerelőd, és a kiválasztott szolgáltatót is.

Gyors és egyszerű telepítés

Ha nem vagy informatikus, vagy legalább geek, akkor olyan szolgáltatást érdemes választanod, amit nem kell hosszan telepítened: kapsz egy kódot és működik. Sőt, a legjobb és legmodernebb szolgáltatásokat telefonon is eléred, így bármikor visszanézheted az útjaidat. Ha lehet, próbáld ki a bevásárlás előtt a szolgáltatást, így biztosra mehetsz.

Nem mindegy, meddig éred el a túráid 

A választás során gondolj arra is, hogy meddig szeretnéd a régi túráid elérni. Egy-két hónapig, vagy 1 évig? Én is motorozom, és nagyon jó, hogy évekkel később is vissza tudom nézni, hol és merre jártam. Például télen mindig végignézem a nyári útjaim, míg a garázsban porosodik a jószág :)

Biztonság 

Ha olyan szerencsés vagy, hogy még sosem lovasították meg a motorod, akkor is érdemes olyan szolgáltatót választanod, amelyik jelzi neked, ha a járgány elhagyja a kijelölt területét. Ez főként télen fontos, amikor nem naponta használod a motorod. Te is tudod, hogy egy utánfutóval rém egyszerű megszabadítani téged a motorodtól. Tehát olyan szolgáltatást válassz, ahol az alapszolgáltatás része a GeoFence funkció, így a biztonság kérdése is megoldott.

Korlátlan megosztás

Igen, létezik olyan szolgáltatás, ahol a nyomkövetőd adatait egy mozdulattal megoszthatod barátaiddal. Így ők is látják majd a közös túráitokat.

Óvatosan a külföldi utakkal?

Több megoldás is létezik, ha a külföldi útjaidat is látni szeretnéd. Az egyik megoldás, hogy folyamatos roaming szolgáltatásra fizetsz elő, ami elég drága lehet, ha csak évi egyszer-kétszer hagyod el az országot. Vagy választhatsz időszakos roamingot is, így csak az adott időszakra fizeted ki a külföldi GPS használatot, ami jóval kisebb számlát eredményez. A harmadik megoldás pedig, hogy kihagyod ezt a lehetőséget, de akkor a biztonságod is korlátozott a külföldi utak során.

 

 

hasznos , , , ,

Comments are currently closed.