Miért érdemes vállalkozásodnak felhőt használnia?

Az informatikai eszközök fejlődés állandó fejtörést és beruházást igényelnek tőled és vállalkozásodtól. Naponta hallod az informatikai cégtől, aki a honlapod fejleszti, fájlszervered üzemelteti, vagy a vállalatirányítási rendszered karbantartójától, hogy új szerver, vagy új hálózat kell, esetleg megint újabb verzióját kell megvenni a szoftvereidnek.

nyomkövetés-inetrack-felhő

Az informatikai rendszerek fejlesztése folyamatos és jelentős beruházást igényel tőled, és ne csak a számítógépekre gondolj, hanem a szoftverekre és mobil eszközökre is. Nem elegendő, hogy a hardverek fejlődésével állandóan lépést kell tartanod, de ugyanezt kell tenned a szoftverekkel és a mobileszközökkel is. Ráadásul, ha a céged felfelé ívelő pályán mozog, akkor ezt a trendet követned még nehezebb, hiszen az informatikai környezet nagyon gyorsan összetetté tud válni egy cégnél, ami egyrészt persze átláthatóbbá teszi a folyamataid, de fenntartása és fejlesztése hosszútávon igencsak költséges.

Ezért számtalan kis- és középvállalkozás választ felhő alapú rendszert a saját szerverek üzemeltetse helyett.

 

Miért érdemes a felhőben dolgoznod?

Íme 5 érv a felhő mellett:

 

1. Sokkal megbízhatóbb, mint bármilyen saját üzemeltetésű (és fejlesztésű) szerver, illetve hálózat

Gondolj bele, hogy képes vagy-e csak az ezrelékét elkölteni biztonsági megoldásokra, mint pl. a Google költ a GDrive biztonságára. Biztosn nem. De ha mégis elbírja a pénztárcád, biztosan találsz jobb helyet a pénzednek.

A felhő-alapú rendszerek magas hiba nélküli működése több időt hagy munkatársaidnak, hogy a munkájukra figyeljenek. Mivel a felhő-alapú szolgáltatások mindegyike internet kapcsolatot igényel, így vállalkozásod az internettől fog függeni. De te is tudod, hogy ha csak egyetlen pénztárgépet is üzemeltetsz, szükséged van internetkapcsolatra.

2. A felhő használatával fel tudod szabadtani az erőforrásaid

A felhő-alapú rendszerek biztosítják az optimális működést, nem kell kollégádnak rendszereket telepíteni, eléréseket megosztani, felhasználókat kezelni. Sőt a felhő elérést biztosít számodra a legújabb technológiákhoz is.

3. Elérést biztosít a legjobb minőségű technológiához

A helyi szervereid gyorsasága össze sem hasonlítható egy felhő-szolgáltatásához, ami elsőosztályú szerverek tömegével, és tárhellyekkel rendelkezik.

4. Költséghatékony

Ha egy felhő alapú rendszert használsz a saját szerverek helyett, jelentősen segít spórolni a kiadásaidon. Gondold csak el, hogy nincsenek szerver és szoftver kiadások. Egy IT alkalmazott munkájának egy részét pedig készen kapod a szolgáltatás részeként. A legtöbb ilyen cégnél magas szintű, állandó support szolgáltatásban részesülsz havi pár dolláros áron.

5. Bárhonnan és bármikor elérheted az adataidat

Ahogy az az irodádban, úgy otthonról és a világ bármely pontjáról eléred a “hálózatod”, biztonsági kockázat nélkül. Azok az idők elmúltak, amikor bonyolult elérési módokat kellett alkalmaznod az irodai szervereid elérésére.

hasznos, üzlet ,

Comments are currently closed.