Vadásszon traffipaxra az Okostelefonjával!

A sebesség- ellenőrzések sok autós pénztárcáját karcsúsítják rendszeresen, bár a rendőrség minden hónapban nyilvánosságra hoz egy jó hosszú listát a biztosan tervezett ellenőrzésekről. Sajnos ez a dokumentum fárasztóan hosszú és nehezen kibogozható adathalmaz, a mezei autós nem is nagyon használja tervezett utazásaikor.

Itt jön képbe az ember leghűbb társa. Az okostelefonok korában nagy segítséget jelent, ha ezt az információt feldolgozza nekünk egy hasznos alkalmazás. Bár évek óta léteznek ilyenek, a magyar autósok zöme még mindig nem használ semmi hasonlót. Maximum rádiót hallgat és két zeneszám között meghallgatja, hogy az ország másik felében ki, hol vélt látni traffipaxot.

Egy- egy büntetés több tízezer forintot húz ki az autósok zsebéből, rendkívüli esetben még több nulla is lehet a büntetés összegében, így igazán megérné a fáradságot, hogy induláskor elindítsunk egy alkalmazást. Főleg mivel nemsokára több száz fix és mobil traffipax-szal bővül a rendőrség fegyvertára, ami miatt még inkább összeszorulhat a gyorshajtók és figyelmetlenek gyomra.

Egy győri csapat már 2012-ben kifejlesztett egy applikációt, ami rendszeresen feldolgozza a havi aktuális tervezett ellenőrzéseket és megjeleníti a fix traffipax lelőhelyeket is. Az ingyenesen letölthető Traffi Hunter tervezője elmondta, hogy a motivációjuk egy valóban hasznos előrejelző rendszer elkészítése volt, mert addig nem találtak hasonlót. A napi 10-15 ezer felhasználó az autósok igen kis százalékát jelenti, pedig az alkalmazás másik előnye, hogy szerkesztőként is lehetőség van bővíteni az adatokat. Egyszerűen fel tudunk venni sebesség- ellenőrző pontokat magunk is.

Traffi Hunter

Traffi Hunterrel a KPM-re is készülhetünk

Jellemzően azonban a felhasználók csak passzívan használják a Traffi Huntert, így ha van is információjuk, nem osztják meg a többiekkel. Így sajnos a 100%-os traffipax elkerülés nem garantált. A rendszer fejlesztői valóban komolyan veszik a projektet, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottáságval együttműködve biztonságosvezetésre figyelmeztető üzenetek is találhatók az alkalmazásban. További funkció, hogy bankautomaták, benzinkutak találhatók benne POI-ként és közkívánatra sebességmérővel is rendelkezik. 

Az erősen ajánlott kategóriában biztosan dobogós az autósalkalmazások között.

mobil, okos , , , ,

Comments are currently closed.