Nézz be az budapesti Állatkertbe a Street View-val!

A Google hivatalos hátizsákos turistája, Gergő, még tavaly nyáron járta be Magyarország legszebb tájait és nevezetességeit: egyik első állomása a Fővárosi Állat- és Növénykert volt. Bejárta még rögtön ezután a Városligetet és számos múzeumot.

Az általa készített felvételeken a múlt nyári állapotában barangolhatjuk be az állatkertet, sajnos csak a nyitott útvonalakon, mivel az épületekbe nem engedték be. A kapunyitás előtti órát örökítette meg, így látogatókkal alig találkozhatunk. Különleges élményt nyújt, hogy egyedüli vendégként nézhetünk szét.

 A virtuális túrát a bejáratnál érdemes kezdeni, melyet ezen a linken érhetünk el. Az utcafrontról nem lehet bemenni az Állatkertbe.

Az állatkert bejárata

Az állatkert bejárata

Az állatok töbsége sajnos nem volt túl magamutogató, de a pingvinek például koránkelőnek bizonyultak és olyan szépen csoportba álltak, mint egy csapat napközis ünneplőben.

Pingvinek

Pingvinek

A vizilovak is felsorakoztak profilban, valakit nagyon várhattak a látogatók között. Vagy csak a reggelijüket.

Vizilovak

Vizilovak

És végül vannak azok az állatok, akik már reggel átugranak a szomszédhoz bandázni egy kicsit.

Bandáznak a páviánok

Bandáznak a páviánok

Magyarországon nem volt problémamentes a Google Street View szolgáltatás bevezetése, mellyel bejárhatjuk az országot, egy időre abba is maradt a projekt. Az állatkerti Street View múltheti premierjével együtt elindult egy virtuális időgépként funkcionáló szolgáltatás is, így az eddigi összes panorámát végigkövethetjük évekre visszamenően. Nézhetjük ahogy az idő vasfoga koptatja kicsi országunkat.

 

 

érdekes, hasznos , , ,

Comments are currently closed.