Kövesd Facebook ismerőseid valós időben

Valószínűleg sokakban kelt majd kétes érzéseket a Facebook legújabb funkciója, mellyel valós időben követhetjük ismerőseinket a közösségi portál új mobilalkalmazásának segítségével. Az adatvédelemre érzékeny felhasználók megnyugtatására a funkció a kölcsönösség elvén működik, tehát csak akkor láthatunk másokat, ha mi is elérhetővé tesszük saját pozíciónkat.

A Nearby Friends néven közzétett új funkció aktiválásával telefonunk értesítést küld, ha Facebook ismerőseink közül valaki a közelünkben tartózkodik. Azt egyelőre még nem lehet pontosan tudni, hogy mit takar a “közelünkben” kifejezés, de úgy tűnik a fejlesztők ezúttal is a megszokott amerikai méretekkel kalkuláltak. Amennyire a  közzétett képernyőképek alapján következtetni lehet, a 4 mérföldes, hozzávetőleg 6,5 km-es kör még közelinek számít. Magyarországi viszonylatban ezzel a léptékkel számolva még Budapest esetében is a fél város közelinek tekinthető, nem beszélve vidéki kisebb városokról.

A telefon helymeghatározó képességére építő új funkció segítségével csak akkor láthatjuk közelben tartózkodó ismerőseinket, ha mi is felfedjük a saját pozíciónkat. Azt, hogy ki és milyen pontossággal láthatja helyzetünket külön beállíthatjuk ismerősönként. A használathoz nincs szükség interakcióra egyik fél részéről sem, a Facebook automatikusan értesít ha ismerőseink közül valaki a közelbe ér. Az új funkció néhány héten belül indul az amerikai felhasználók számára, de valószínűleg hamarosan nemzetközi szinten is bevezetik a szolgáltatást.

 

hasznos, mobil , ,

Comments are currently closed.