A fitnesz trackerek legújabb generációja: Moov

A napjainkig piacon lévő eszközök maximum arra voltak képesek, hogy a sportolás közben adatokat rögzítsenek, így kvázi edzésnaplónak jók. 2014 nyarán azonban elérhető lesz az eszköz, ami már intelligens személyi edzőnek tekinthető hála egy ex-Apple mérnöknek. Üdvözlünk a legújabb generációs fitnesz trackerek világában.

A Moov egy hordozható nyomkövető (tracker), mely pontosan érzékeli a test mozgását a térben kamera nélkül. A készülék azonnali instrukciókat ad, hogyan fussunk anélkül, hogy megterhelnénk a térdünket, mikor gyorsítsunk, mikor lassítsunk. A Moov célja, hogy integrálja a sportolás közbeni információkat és ez alapján a lehető legjobb edzéshez adjon tippeket.

Moov tracker és mobilalkalmazás

Moov tracker és mobilalkalmazás

A tracker előrendelhető a http://preorder.moov.cc/ oldalon 60 dollárért. Az ár igen kedvezőnek mondható, hisz kiválthatunk vele egy személyi edzőt. A profi tanácsokat testünk jelzései alapján adja és ha ügyesek vagyunk még meg is dícsér. A teljesítmény nyomon követése, a sérülések megelőzése, a 3D-s mozgásérzékelős ellenőrzés funkciók mellett arra is gondoltak, hogy vízálló legyen.

A honlapon 5 féle sportoláshoz ajánlják elsősorban, de ezt a számot tervezik bővíteni. Pár példa a felhasználásra:  jóga közben segít az egyensúlyt megtalálni, futás közben zenét hallgathatunk a telefonunkon és csak szükség esetén ad visszajelzést a fejhallgatón keresztül, úszás közben optimalizálja a teljesítményt, valamint cardio boxnál pontosabbak lesznek az ütések a segítségével. Viselhető a csuklón, bokán, bicepszen, de az ugrókötélre, a golfütőre és a biciklire is feltehető. Fehér és fekete színben lesz elérhető.

A trackerhez szükséges mobilalkalmazás elérhető az androidos és iOS felhasználóknak egyaránt. Segítségével a  napi sportteljesítményedet egy helyen tárolhatod, valamint megoszthatod és összemérheted másokéval, így a közösségi verseny plusz motivációt adhat.

A Moov szülőatyja Nikola Hu, korábban Apple és HALO mérnök, Meng Li valamint Tony Yuan. Saját rossz tapasztalataik miatt kezdtek fejlesztésbe, mert az edzés sosem volt számukra sikeres, a várt hatás elmaradt a helytelenül végzett gyakorlatok miatt. Emiatt született az okos kis személyi edző, melynek segítségével mindenki a lehető legoptimálisabb módon edzhet, és biztosan nem marad el a várt eredmény.

érdekes, mobil , , ,

Comments are currently closed.