Treasure Tag – A Nokia segít a szétszórtságodon

Ha az ember rohan, hajlamos amnéziásként keresgélni a cuccait. Hol a slusszkulcs, lakáskulcs, telefon, táska? A keresgélés-megtalálás tengelyen retró megoldás volt a fütyülős kulcstartó, modernebb változata a Tile, és napjainkban a Nokia is versenybe száll a feledékeny emberek kegyeiért.

Egyelőre saját Lumia készülékeikre tervezik a gyufásdoboz méretű kis kütyü forgalmazását, amit egy mobilos alkalmazás segítségével lehet használni, várhatóan áprilistól rukkolnak elő vele és lesz elérhető fekete, fehér, cián és sárga színben. Az eszközt NFC-vel, vagy a megszokott módon, Bluetooth segítségével párosíthatjuk a mobilhoz. Miután a kapcsolat létrejött a Treasure Tag és a mobilunk között, az érzékelő és a mobil is jelez, ha az egyiket otthon hagynánk induláskor.

Nokia-Treasure-Tag-feat

Treasure Tag

A Lumiánknak rendelkeznie kell a Lumia Black elnevezésű frissítőcsomaggal, viszont párosítás után már automatikusan elkezdi letölteni az alkalmazást a Windows Phone Áruházból. Egyszerre legfeljebb 4 Taget fog tudni kezelni a telefonunk, az alkalmazásban választhatunk előre gyártott ikonokat, vagy lefotózhatjuk a kedvenc pónis pénztárcánkat és az fog megjelenni. A Treasure Tag alkalmazás ikonjai még színben is szépen be fog illeni a Windows Phone-os felületre.

Egy kis skatulya ára 25 Euro és hat hónapig bírja szuflával, de jó hír, hogy házilag is lehet benne elemet cserélni, mert a hátlapja levehető. A Treasure Tag piacra való betörését segítheti, hogy a Nokia nyitott az iOS és Androidos vonal felé, nem zárja ki a külsős fejlesztőket.

Nokia-Treasure-Tag-in-post

Treasure Tag négy színben

hasznos, mobil

Comments are currently closed.