Budapesti kerékpáros-kisokos

Az utóbbi években – részben az infrastruktúra fejlődése miatt – jelentősen megnőtt a kerékpáros közlekedés népszerűsége Budapesten, idén pedig ismét rekordot döntött a rendszeres bringázók száma. Korábban már írtunk róla, hogy az IneTrack munkatársai is szívesen pattannak biciklire, legyen szó akár munkába járásról, akár többnapos túrákról, ezért úgy gondoltuk, ebben a bejegyzésben összeszedjük az általunk használt leghasznosabb biciklis alkalmazásokat.

Teljesítménymérés

Akár napi munkába tekerésről, akár hétvégi túrázásról van szó, a teljesítménymérés a hobbi- és versenybringázók számára egyaránt fontos lehet. A Runkeeperben megtalálhatjuk az összes fontos funkciót és statisztikát, amivel körvonalazhatjuk teljesítményünket:

  • megtett táv
  • eltelt idő és szintkülönbség
  • átlagsebesség, akár kilométerekre bontva
  • elégetett kalóriaszám
  • térképre rajzolt útvonal

runkeeper

S ha ez még nem lenne elég, a célkitűzések beállítása mellett a folyamatos logolásnak köszönhetően folyamatosan nyomon követhetjük teljesítményünk változását az első tekerés óta.

Tájékozódás, útvonaltervezés

Ha a bringádat nem csak munkába járásra használod, hanem változatosabb útvonalakon közlekedsz, bármikor jól jöhet egy útvonaltervező, vagy olyan térkép, melyet kifejezetten biciklisek számára készítettek.

Azoknak, akik a legrövidebb út helyett a külön sávos, hivatalos bicikliutakat preferálják, a geologika.hu útvonaltervezője a jó választás. Nincs más dolgunk, mint beírni a kiindulási és érkezési címet, s máris láthatjuk térképen a megtervezett utat.

Akiknek az útvonaltervezés és a külön sáv nem feltétel, azoknak a Mozgásvilág részletes térképét ajánljuk, melyen fel van tüntetve nem csupán Budapest valamennyi bicikliútja, de az egyéb javasolt útvonalak, sőt, az egyébként egyirányú utcák is, melyek kerékpárral mindkét irányból megközelíthetőek.

budapest-bringa

A térkép zoomolható, és belekattintva részletesebb leírást találhatunk az adott útszakaszról.

Javítás, szerviz

A Bike Repair alkalmazás bárkinek jól jöhet, aki nem szeretne egy-egy kisebb hiba miatt többezer forintot elkölteni kerékpár-szerelésre, vagy akár csak maga szeretné bütykölni bringáját.

Az alkalmazásban összegyűjtöttek több mint 85 gyakori problémát, legyen szó fékekről, váltóról, kerekekről, vagy akár a leggyakoribb sérülésekről, izomfájdalmakról.

2011429-bike-repair-app

A javítási útmutató részletesen, lépésről lépésre fejti ki a problémamegoldást, illetve a studió minőségű fotókkal segítik a könnyebb megértést. Az alkalmazás fizetős, letöltése árfolyamfüggően 600-700 forintba kerül.

 

érdekes, okos , , , ,

Comments are currently closed.