Telemetria segítségével keltették életre Ayrton Senna szellemét

A Honda egy új videóval állt elő a napokban, melyben Ayrton Senna 1989-es suzukai időmérőfutam győztes körét idézték fel a japán gyártó mérnökei. A nagyon sokáig pályacsúcsnak számító kört fény és hanghatásokkal keltették életre a rajongók számára.

A suzukai versenypályán több száz hangszórót és led lámpát helyeztek el a mérnökök, hogy a legendás pilóta teljes körét reprodukálják. Az ötlet megvalósításához szükséges alapot az 1989-ben rögzített telemetriai adatok szolgáltatták. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy az autóversenyzésben mekkora jelentőséget tulajdonítanak a telemetriának. A Honda az 1980-as években vezette be ezt a techonlógiát a Forma1-ben, ami aztán forradalmasította az egész világot.

A telemetria nagy távolságú adattovábbítást és távoli méréseket tesz lehetővé. A versenyautókba szerelt GPS nyomkövető eszközöknek és a különleges szenzorok által beküldött adatoknak köszönhetően, a boxban ülő mérnökök valós időben kapnak pontos képet az autók minden műszaki paraméteréről és a versenyzők vezetési stílusáról.

Amint azt a videó is hirdeti, az akkor még csak Senna-t támogató csúcstechinka manapság már mindenki számára elérhető, a tökéletes vezetési élmény és az utólagos elemzések érdekében.

okos, tech , , ,

Comments are currently closed.