Országúti kerékpárversenyen az IneTracker

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Salgótarjánban a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 10. fordulója. A nagy népszerűségnek örvendő versenyen idén is szép számban álltak rajthoz az indulók. A két futamban útra kelő mezőny egy-egy versenyzőjénél helyeztük el új Android nyomkövető alkalmazásunkat.

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület által megrendezett VIII. Tarján Kupát idén is nagy készülődések előzték meg. A 187 előnevezésből ugyanis már sejtették a szervezők, hogy a nagy meleg sem fogja elriasztani a versenyzőket. A Salgótarján – Mátraszele – Kazár – Salgótarján kört kategóriától függően egy (26,7 km), illetve három ízben (80,1 km) kellett teljesíteni az indulóknak a közel 40 fokos hőségben.

Forrás: nosza.info | Készítette: Bernard László

A 260 fős, résztvevői rekordnak számító mezőnyben két versenyzőnél helyeztük el nyomkövető alkalmazásunkat. A versenyközpontban kivetítve, élőben követhető volt így a hozzátartozók, sajtósok és minden érdeklődő számára, hogy épp merre jár az egy és a három körös futam.

Az újszerű nyomkövető megoldás alkalmazása még nem megszokott ebben a formában, de egyértelműen pozitív fogadtatása volt a szolgáltatásnak. Sokan érdeklődtek a rendszer működése és a versenyzők pillanatnyi sebessége iránt. Különösen jó volt az elmondások szerint, hogy a légkondicionált helyiségből szurkolók mindig tudták, hogy mikor kell kimenni a célhoz biztatni a következő körre indulókat vagy épp örülni a befutónak.

Forrás: nosza.info | Készítette: Lőrincz Bence

 A verseny közben gyűjtött adatok alapján jól látszik a megtett útvonal, de a sebesség és a magasság értékek is szépen leolvashatók a diagramról. Érdemes megfigyelni, hogy a szintkülönbségek (kék színű grafikon) alapján, milyen jól elkülönül a versenyben megtett három kör. A végül élmezőnyben végző nyomkövetett versenyzőknek, Tóth Gábornak (SHKE) és Kovács Norbertnek (SHKE) ezúton is gratulálunk és köszönjük az együttműködést.

 

Reméljük az érdeklődöknek legalább akkora élmény volt a verseny mint számunkra, és hasznosan tudtuk kiegészíteni a szervezők munkáját. Bízunk benne, hogy ebben a sportágban is felismerik a GPS alapú technológiában rejlő lehetőségeket és sikeresen tudják alkalmazni a mindennapok során ingyenes nyomkövető alkalmazásunkat.

 
inetrack, mobil , , ,

Comments are currently closed.