Nyomkövető óra gyerekeknek

Egy kisebb norvég cég készült el az első sorban gyerekek számára fejlesztett okosóra prototípusával. Az óra elsődleges funkciója a gyermekek biztonsága, melyet a 24 órás, élő nyomkövetés valósít meg.

Az okostelefonok után a karórák területén számíthatunk gyors fejlődésre az elkövetkező években, szinte hetente röppennek fel újabb és újabb hírek a kisebb-nagyobb gyártók fejlesztéseiről.

A Filip Technologies nevű norvég cég azonban kifejezetten a gyerekeket, illetve az ő biztonságukat célozta meg a Filip nevű karóra fejlesztésével.

Az óra fő funkciója a nyomkövetés, melyet GSM hálózattal való folyamatos kapcsolattal valósíthat meg, s mindemellett az órát wifi-vevővel is felszerelték, így több mód is kínálkozik a pontos helymeghatározásra.

A készüléken elhelyeztek egy piros pánikgombot, melynek megnyomásakor a következő történik:

  • üzenetben megküldi a gyermek  pontos tartózkodási helyét az 5 előre beprogramozott telefonszámra (ezeket a gyermek nem tudja módosítani)

  • automatikusan elindítja a hangfelvétel funkciót

  • felhívja az elsődlegesen megadott telefonszámot, amennyiben ez nem elérhető, megpróbálja a további négyet

  • amennyiben egyik szám sem elérhető, úgy az előre beállított helyi segélyhívószámot tárcsázza (rendőrség, mentők, stb.).

Az órával beérkező hívások és üzenetek is fogadhatók, ám kimenő üzeneteket sajnos nem kezel.

A gyermek aktuális helyzete mobil alkalmazáson (Android, iOS) követhető, ráadásul a szülőknek lehetőségük van ún. notifikációs zónák beállítására, melyet ha elhagy a gyermek, automatikus értesítést küld a rendszer.

Az óra pontos megjelenéséről, illetve áráról egyelőre nincsenek információk, ám az biztos, hogy hathatós megoldást nyújthat aggódó szülők számára gyermekük felügyeletére.

érdekes, hasznos ,

Comments are currently closed.