Egérút – találd meg a leggyorsabb utat!

A magyar fejlesztésű Egérút alkalmazás hasznos útitárs lehet a városban gyakran autózók számára: segítségével a lehető legrövidebb idő alatt juthatunk el úticélunkhoz, elkerülve a hosszadalmas dugóban állást.

Az Egérút hasonlóan működik, mint a legtöbb térképes útvonaltervező – beírjuk a keresett címet, majd az alkalmazás felrajzolja a térképre az ajánlott útvonalat. Az igazi különbség azonban az alkalmazás hátterében, az útvonal megtervezésének módjában van.

Az Egérút ugyanis nem csupán a statikus adatok (útvonal hossza, megengedett sebesség) alapján számolja ki az időben legrövidebb útvonalat, hanem valós idejű kiegészítő információkkal is tud szolgálni. Így például a számolás során figyelembe veszi az útlezárásokat-, javításokat, illetve az esetleges baleseteket is.

Ez úgy lehetséges, hogy nem csupán a térképes adatokat használja fel, hanem figyelembe veszi az alkalmazást éppen használók adatait is (pl. hogy az adott útszakaszon lassan halad a felhasználó). A beérkező adatokat feldolgozzák és amennyiben megfelelő mennyiségű járműtől érkezett hasonló információ, a térképen is megjelenítik.

Így aztán minél többen használják, annál pontosabb információt tud nyújtani az éppen aktuális forgalmi helyzetről, hiszen az éppen aktív felhasználók által beküldött adatok (szigorúan anonim módon) kerülnek felhasználásra.

Az alkalmazás nem csupán a dugókkal, de az útlezárásokkal, felújításokkal, sőt, a balesetekkel is számol, így biztosak lehetünk benne, hogy használatával a lehető legrövidebb idő alatt érhetünk célba.

hasznos, mobil , ,

Comments are currently closed.