A rendőrség Androidot használ a balesetek helyszínének rögzítéséhez

A MÁV vagy a BKV után más állami szervek, így most a rendőrség is felismerte a modern eszközök, okostelefonok hasznosságát a mindennapi munkájuk során. A fejlesztésnek köszönhetően a helyszínelők közlekedési fennakadásról szóló adatokat tudnak beküldeni okostelefonjuk segítségével, amely adatokhoz ezek után minden autós hozzáférhet arra alkalmas eszközökkel.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 286 db Motorola Defy+ típusú Androidos okostelefont vásárolt, melyek alkalmasak a balesetek helyszínének földrajzi (térbeli) helyzetének geokóddal történő meghatározására.

A készülékre a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal közösen olyan Androidos alkalmazás került kifejlesztésre, mely segíti a baleseti helyszín adatainak pontos meghatározását, és alkalmas azok rögzítésére és tárolására, valamint egyes adatok továbbítására az interneten keresztül.

A forgalomkorlátozásokról, a közúti közlekedés zavartalanságát akadályozó eseményekről a rendőrség a közlekedőket is szeretné tájékoztatni. Ezért a balesetek helyszínén felvett adatokat továbbítják a TrafficNav Kft.-nek, ahol az adatokat feldolgozzák és azokat eljuttatják – az FM-RDS rendszeren keresztül – a hagyományos FM rádióadás segítségével a TMC (Traffic Message Channel) vételére alkalmas eszközökre.

 

A feldolgozott közlekedési információk elérhetőek xml-es formátumban is, ez bármilyen internetre csatlakoztatott eszközre eljuttatható. Így többek között hordozható navigációs eszközre, okostelefonra és az autókba épített navigációs rendszerre is.

érdekes, mobil , ,

Comments are currently closed.