Nyomkövetéssel az illegális gyógyszerkereskedelem ellen

A New York-i rendőrség a megnövekedett gyógyszerrablások következtében hamarosan megkezdi az ál-gyógyszerek terjesztését. A placebot tartalmazó gyógyszeresüvegekbe nyomkövetőt helyeznek, amely remélhetőleg elvezeti őket a feketepiaci kereskedőkhöz.

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a gyógyszertár rablások száma New Yorkban. Az elsődleges célpont az igen addiktív Oxycontin nevű fájdalomcsillapító, melyet erős, függőséget kialakító tulajdonsága tett népszerűvé a feketepiacon.

A rendőrség csali-palackokat helyez el a gyógyszertárakban, melyekbe – amellett, hogy csupán placebo-t tartalmaznak – apró nyomkövetőt helyeznek el. “Rablás vagy lopás esetén követni tudjuk majd a gyógyszeres üveget, ez pedig elvezethet bennünket az illegális gyógyszerkerekedőkhöz” – nyilatkozta a New York-i rendőrkapitány.

Ezzel párhuzamosan elindult egy kezdeményezés, mellyel korlátozni kívánják a sürgősségi osztályok által kiadható fájdalomcsillapító adagot, továbbá létrehoznak egy 6000 gyógyszertárra kiterjedő adatbázist a pontosabb követhetőség és a fekete-kereskedelem visszaszorítása érdekében.

Forrás

érdekes ,

Comments are currently closed.