Járműbe szerelhető GPS vs. okostelefonok

Az okostelefonok jelenlegi elterjedtségét figyelembe vége bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy mi értelme külön GPS készüléket vásárolni, ha a nyomkövetés ma már egy alsóbb kategóriás okostelefonnal is megoldható. Bejegyzésünkben összeszedtük, hogy milyen érvek szólnak a járműbe szerelhető GPS-ek mellett.

1. Pontosabb pozíciómeghatározás

A mobiltelefonok helymeghatározása elsősorban a hálózati, vagy wifi jelerősségen alapul, ebből számolják ki a közeli adótornyokhoz viszonyított hozzávetőleges helyzetüket. Ez a megoldás amellett, hogy pontatlanabb, problémát okozhat olyan helyeken, ahol alacsony, vagy egyáltalán nincs hálózati lefedettség. Ezzel szemben a járműbe szerelhető trackerek folyamatosan gyűjtik a pozícióadatokat a megfigyelt járműről, s bár ezek is SIM kártyával működnek, a hálózati lefedetlenség sem okoz problémát: amint az adatkapcsolat újra működik, a tracker visszemenőleg is beküldi az adatokat az IneTrack szerverének.

2. Hosszabb élettartam

A telefonos nyomkövetés ellen szól akkumulátoruk rövid élettartama is, mely folyamatos internetkapcsolat esetén meglehetősen rövid. A beszerelt trackernek azonban épp a jármű szolgáltat folyamatos áramellátást, így nem kell tartanunk a lemerüléstől.

3. Nem eltávolítható

A járműbe szerelt tracker csak viszonylag bonyolult módszerrel távolítható el, ami előnyt jelent, ha például alkalmazottak munkájának ellenőrzésére használjuk a trackert. Így sosem kell attól tartanunk, hogy munkavállalónk elviszi pár “saját körre” az autót, ami telefonos nyomkövetés esetén ugyebár minden további nélkül kivitelezhető.

4. Nyomkövetésre tervezve

Míg a mobiltelefonoknak csak egy “mellékfunkciója” a nyomkövetés, addig a járműkövető rendszerek, például az IneTrack eleve nyomkövetésre lett tervezve. Ennek köszönhetően számos egyéb információval szolgálhat a követett járműről: sebesség, üzemanyagszint, gyújtás ki/bekapcsolás, stb., így a tulajdonos teljes képet kaphat autói helyzetéről és állapotáról.

mobil, tech ,

Comments are currently closed.