Teljesítménytúrán teszteltük a kézi trackert

Az elmúlt hétvégén tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Pásztói Szabadidő Sportegyesület szervezésében a Szent László teljesítménytúra. Az indulók 33 és 15 km-es távon vághattak neki a Kelet-Cserhát dombjainak. Az esős, saras idő miatt mi a 15 km-es távot választottuk egy kézi trackerrel a zsebünkben.

teljesítménytúra

A túra névadója a szigorú törvényeiről ismert királyunk Szent László, aki a legenda szerint ezen a vidéken vívott csatát a pogány kunokkal. A harc hevében elszakadt katonáitól és egyszer csak azt vette észre, hogy ellenség veszi körül. Az egyetlen menekülőút egy mély vízmosás felé vezetett, melyet átugratva szabadult meg üldözőitől, lova patájának nyomán pedig forrás fakadt.

kézi tracker útvonal

A kézi tracker által rögzített pozíciókat az IneTrack rendszerben megnézve szépen visszakövethető a túra útvonala.
Jól látszik a térképen, hogy megálltunk a főbb érdekességeknél. A gyógyító hatású forrásáról ismert Szentkúti zarándokhelyen: a kegyhelytemplom feletti hegyoldalba vájt remete barlangoknál és a Szent Laszló-hasadásnál. Túránkat végül a 15km-es táv célját jelentő Nagybárkányban zártuk.

Ez volt az első alkalom, hogy teljesítménytúrán használtuk a trackert, ami a megtett távot és útvonalat is kiválóan rögzítette. A túra után megpihenve jó érzés visszanézni a szervezőktől kapott sikeres teljesítésért járó oklevelet és kitűzőt, valamint kielemezni az IneTrack által rögzített útvonalat.

inetrack , , , ,

Comments are currently closed.