Takaríts meg üzemanyagot a Volvo innovatív megoldásával!

A közelmúltban kifejlesztett I-See technológia segítségével akár 5% üzemanyag csökkenést is elérhetsz Volvo kaminonokkal. Optimális közlekedés emelkedőkre fel és azokról le.

Bizonyára neked is feltűnt, hogy a gyári fogyasztási adatok nem teljesen tükrözik a valóságot. Ez azért is van így, mert a fogyasztás nagymértékben függ a sofőr “lábától”, illetve attól is, hogy milyen domborzati viszonyok között használod járművedet. Ha sokat vezetsz hegyes-völgyes utakon, magasabb lesz a fogyasztási érték. Ezen a problémán igyekszik javítani a Volvo új, I-See rendszere.

Hogyan működik ez a valóságban? Az I-See megjegyzi egy adott útvonalon az emelkedőket, különféle szenzorai, és GPS segítségével, így amikor legközelebb arra jársz, a kamion magától gyorsít, vált és használja a motorféket, hogy kevesebb üzemanyagot fogyasszon.
Pontosabban:

  1. az emelkedő előtt a maximális megengedett sebességre gyorsít
  2. az emelkedő közben később vált fel, hogy megőrizze a motorerőt
  3. a domb tetején üresben gurul
  4. a lejtőn motorfékkel lassít
  5. a lejtő aljánál pedig a lendületet megőrizve vág neki a következő emelkedőnek

Így működik a Volvo I-See rendszere

A Volvo ígéretei szerint 5% fogyasztás-csökkenést lehet elérni az új technológia segítségével. További részletekért nézd meg weboldalukat: http://www.volvotrucks.com/trucks/hungary-market/hu-hu/trucks/volvo-fh-series/key-features/Pages/i-see.aspx

érdekes, üzlet , , , ,

Comments are currently closed.