Költségcsökkentési tippek: így lehet spórolni a benzinnel… is!

A költségek optimalizálása, kordában tartása nagyon fontos a vállalkozások számára. Persze az autón való spórolás még a családi költségvetésben sem minden esetben elenyésző, főként ha csak néhány apróságot kell betartani.

Korábban már írtunk arról, hogy A GPS nyomkövetés hogyan segíthet vállalkozásod fejlesztésében, ügyfeleid rugalmasabb és teljes körűbb kiszolgálásában és a költségek csökkentésében.

Most pedig azokat a további lehetőségeket gyűjtöttük össze neked, amelyekkel üzemanyagot spórolhatsz.

üzemanyag spórolás-nyomkövetés-Inetrack-nomkövetés blog

Számos lehetőséged van, hogyan teheted költséghatékonyabbá a mindennapos kötelező autózásokat, lemondás nélkül. Ebben a cikkben nem akarunk lebeszélni az autózásról, de összegyűjtöttük azokat a tippeket, amik segítenek a spórolásban, hisz a benzin és a gázolaj ára szinte napról-napra emelkedik.

  1. Ellenőrizd az autódat rendszeresen! Tartsd be az előírt szervizperiódusokat, rendszeresen cserélj olajat, gyertyát, hűtővizet, klímafolyadékot. Az elhasznált, vagy eltömődött, régi levegőszűrők akár 10 százalékkal is növelhetik a fogyasztásod. Az sem mindegy milyen olajat raksz a kocsiba, az előírtnál nagyobb viszkozitású kenőanyagok szintén növelhetik 1-2 százalékkal a fogyasztást és a káros anyag kibocsájtást.
  2. Vezetés közben is érdemes odafigyelni. Tudjuk, hogy nem nő sokkal a fogyasztás, ha állandóan spricceled az ablakot, de ez is számít, szóval cseréld le az elhasználódott ablaktörlőd.
  3. Vannak olyanok, amik zabálják a benzint! A légkondicionáló, a nem megfelelő gumi, a széles, a túlfújt, vagy a leengedett abroncs is jelentősen befolyásolja a fogyasztott üzemanyag mennyiségét. Minden tizednyi nyomáscsökkenés a gumikban 0,4 százalékkal csökkenti az egy tankkal megtehető út hosszát.
  4. A vezetési stílus nagyon fontos! Ez akár egy külön blogbejegyzést is megérdemelne, de a lényeg, hogy kerüld a hirtelen fékezést, a kigyorsítások is sokba kerülhetnek, ha alaposan felpörgeted a motort.
  5. Tervezd meg, merre mész! Optimalizálj, kerüld a dugókat, mert az ácsorgás nem csak az idődet rabolja, hanem az üzemanyagodat is. Ha olyan a szituáció, akkor érdemes lehet leállítani a motort, és újraindítani, ha elindul a sor előtted. Tedd elérhetővé munkatársaid számára is az útvonaltervezőket.
  6. Tartsd be a sebességhatárokat. Gondolj arra, hogy literenként 10 forinttal fizetsz többet minden egyes 10 kilométer/órás sebességtöbbletért (100 kilométer/órás tempó fölött). És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a trafipax fényképeken mennyit tudsz spórolni :)
  7. Használd a tempomatot. Ha autódban van tempomat, akkor használd, mert nem csak kényelmes, hanem legalább 10 százalékkal csökkenti a fogyasztást, ha autópályán, vagy hosszabb egyenletes sebességet lehetővé tévő szakaszon utazol.
  8. Ötösben takarékosabb. Minél hamarabb kapcsolj fel a legmagasabb fokozatba. Az autó ezt meghálálja, elcsendesül és a fogyasztáson is látni fogod, hisz az áttételeknek köszönhetően hatékonyabb lesz a teljesítmény. Vannak olyan motorok, amelyek városi forgalomban is rángatás és nyomatékzuhanás nélkül elmennek ötödikben, vagy akár hatodikban is.
  9. Tankolj a legolcsóbb kútnál. Sok városi legenda terjeng az olcsó benzinkutak minőségéről, de valójában nincs kimutatható különbség a benzinkutak között, ami az üzemanyag minőségét és ebből adódóan a fogyasztást illeti. Keresd meg a napi útvonalad közelében található legolcsóbb kutat, és bátran járjon vissza oda. A kutak ugyanazt az üzemanyagot árulják, legfeljebb a szolgáltatásaikban és persze az áraikban különböznek.

A fogyasztásra vonatkozó számokat a hvg.hu Cégautó rovatától kölcsönöztük.

Korábbi cikkünket itt érheted el a nyomkövetéssel való költségcsökkentésre.

Kép: www.quickquid.co.uk

hasznos, üzlet ,

Comments are currently closed.