GPS technológia a nők védelmében

A mobiltelefonjaink manapság tele vannak mindenféle alkalmazással, de vajon hányunknak van biztonsági alkalmazás telepítve? Ha jó környéken élsz és dolgozol is, soha nem tudhatod, mikor kerülhet sor veszélyes helyzetre, amiben fenyegetettnek érzed magad. Egy nyomkövető mobilalkalmazás, mely elküldi, hol vagy pontosan és lehetőséget ad riasztásra, sürgősségi biztonsági intézkedésekre, megmenthet.

Szerencsére ma már egyre több információs technológiai cég készít ingyenes és prémium mobilalkalmazást a nők számára. A legjobb módja annak, hogy minimálisra csökkentsük az esélyét az áldozattá válásnak az erőszakos bűncselekményekben (rablás, szexuális zaklatás, nemi erőszak, a családon belüli erőszak), ha időben felismerjük a helyzetet, és segítséget hívunk.

Indiában az egyik legrosszabb a nők helyzete, folyamatosan nő a támadások és szexuális bűncselekmények száma. Viszont 900 millió mobilelőfizető van, ami azt jelenti, hogy majdnem minden nőnek lapul egy mobiltelefon a táskájában, ami személyi testőr lehetne. A SafeBridge a Telerik India fejlesztése: veszély esetén csak a Help Me gombot kell megnyomni és pontos GPS koordinátákat küld az értesítendő személynek.

sf

“- Ha valaki bajba kerül, akkor általában csak annyi ideje van, hogy megnyomjon egy gombot. Az SMS-t az kapja meg, akit az illető megjelölt. Amikor valamilyen nehézség adódik, akkor általában nincs arra mód, hogy telefonáljunk – magyarázta a cég képviselője, Abhishek Kant.”

Az mobilalkalmazások különböző biztonsági és védelmi funkciókkal rendelkezhetnek. A következőkben pár olyan alkalmazást mutatunk be, melyek a különböző funkcióikkal mind azt a célt szolgálják, hogy a nők nyugodtabban járhassanak a világban:

A legnépszerűbb alkalmazások iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7 rendszerekre:

  • WatchMe 911: Fő funkciógombjaival tárcsázhatod a 911-et, zseblámpát és hangriasztást kapsz, folyamatosan küldheted egy szerettednek a pontos helyedet és pánik esetén rögtön hívhatod.

  • Circle of 6:  Hat embernek küldhtesz előre beállított különböző üzeneteket, ezt az alkalmazást még a Fehér Ház is jóváhagyta.

  • Cab4Me: Biztonságos, ellenőrzött taxit szeretnél az éjszaka közepén? Akkor ez német fejlesztés Neked való.

cab4me_screenshots

Forrás :www.cab4me.com

A mobilalkalmazások mellett, ha kifejezetten személykövetésről és személyvédelemről van szó, akkor az apró méretű GPS eszközök, mint az IneTrack MeiTrack MT90 trackere, kiváló megoldás. A táskában, zsebben is elrejthető eszköz az SOS gomb megnyomásával eseményt jelez a  rendszerben és három telefonszámot is hívhatunk vele vészhelyzetben. A rendszerben pedig korlátlan ideig tárolódnak az adatok.

hasznos, tech , , , , ,

Comments are currently closed.