Régi-új funkciók a Google Maps-ben

Az idén július óta elérhető új Google Maps-et egy ideje már meghívó nélkül is ki lehet próbálni. A Waze integrációt és térképszerkesztőt kapott szolgáltatás nemrég az androidos mobilokon is frissült. Az új felület azonban nem biztos, hogy mindenkinek elnyerte tetszését, így érthető, hogy ismét ráncfelvarráson esett át.

A mostani frissítések egyik legnagyobb előnye, hogy a Google által felvásárolt Waze forgalmi előrejelzéseit immáron böngészőben is láthatjuk. Ez egyrészt a tervezett útvonalak melletti színeket jelenti, másrészt a Waze-ban már megszokott ikonokat, jelzéseket.

Find the best with real time traffic and incidents from Waze

Szintén hasznos funkció, hogy a tervezett útvonalakon kiemelve láthatjuk az ún. döntési pontokat (kereszteződéseket, kanyarokat). Ezekre a kis fehér pontokra kattintva a StreetView segítségével közelebbről is szemügyre vehetjük őket.

 Find imagery coverage with Pegman

Ha már a StreetView szolgáltatásnál járunk, az új Maps-ben viszonylag nehézkes volt annak elérése: nem volt része ugyanis a rendszernek a korábban már megszokott Pegman névre keresztelt kis emberke. Úgy látszik észbe is kaptak a fejlesztők, és a Pegman ikon szerencsére visszakerült a térkép jobb alsó sarkába. Rákattintva, majd a térképre húzva láthatóak a Google kamerái által már bejárt területek.

És végül: a talán leginkább megdöbbentő funkció a WebGL-t támogató böngészőkből (pl. Chrome) elérhető 3D-s nézet (lásd videó). Hihetetlen részletességgel és gyorsasággal száguldozhatunk a nagyobb amerikai városokban, és Európa nagyobb városaiban. A StreetView és a 3D nézet segítségével gyakorlatilag olyan virtuális sétát tehetünk bárhol a világban, mely már-már valóság.

érdekes, hasznos, tech , , ,

Comments are currently closed.