Fel a fejjel, avagy szélvédőre vetített navigáció

HUD, azaz Head-Up-Display névre hallgat a Garmin legújabb fejlesztése, mely arra a problémára nyújt megoldást, hogy a GPS-szel, okostelefonnal navigálóknak vezetés közben ne kelljen levenniük a szemüket az útról.

Egyre több országban jelent problémát, hogy bár az autósok GPS navigációs eszközök helyett inkább az okostelefonjukat használnák navigációra, azok használata tiltott a járművekben. Erre a problémára reagálva jelentette be a Garmin egyedi megoldását, a Head-Up-Displayt, mely a szélvédőre vetíti ki a legfontosabb adatokat.

A HUD-ra nem telepítettek külön navigációs szoftvert, így a készülék csak okostelefonnal együtt használható, mellyel Bluetooth-on keresztül kommunikál. Telefonunkra telepítve két navigációs rendszer, a StreetPilot és a Navigon közül válaszhatunk.

A készüléket úgy kell elhelyezni, hogy hozzáérjen a szélvédőhöz, és egy, a csomagolásban megtalálható, előre felragasztott fóliára vetíti ki az adatokat. Előnye, hogy erős napsütésben is használható, hiszen a beépített fényérzékelőnek köszönhetően automatikusan állítja fényerejét. A következő adatokat képes megjeleníteni:

  • a következő kanyar távolsága és iránya

  • a pillanatnyi sebességet

  • a megengedett sebességet

  • a forgalmi akadályokat

  • várható érkezési időt

A készülék megrendelhető a Garmin weboldaláról, ára 150 dollár a navigációs szoftver nélkül.

hasznos, tech , , ,

Comments are currently closed.