Packagetrackr, az egységes csomagkövető szolgáltatás

Manapság, az ebay és az amazon korában már egyre gyakoribb, hogy országokat átívelő rendeléseket bonyolítunk le. A termék kiválasztása során online fizetünk bankkártyával, vagy PayPal-lal, majd reménykedünk, hogy a megrendelt áru megérkezik hozzánk.

Gyakran hetekig is eltarthat, mire egy csomag Amerikából vagy Kínából eljut hazánkba. Nyilvánvaló, hogy éppen ezért nem véletlen, hogy a csomagok követésére már évek óta léteznek megoldások. A nagyobb csomagküldő cégek, a UPS, a FedEx, a DHL mind rendelkeznek saját megoldásokkal. Megrendelést követően minden csomag kap egy egyedi azonosítót (tracking numbert). Az azonosítót mindig egy járműhoz, irodához, raktárhoz rendelik attól függően, hogy éppen hol tartózkodik a csomag. A járművek GPS nyomkövető egységgel rendelkeznek, az épületek pozíciója pedig ismert. Nem nehéz kitalálni, hogy innentől kezdve már csak egy nagy adatbázisra és egy térképre van szükségünk, és rögtön megnézhetjük, hogy hol található várva-várt rendelésünk.

 

Aki gyakran rendel külföldről, egyre több szállítmányozó szolgáltatással ismerkedik meg, egyre több felületen kell bogarásznia a szállítás állapotát.

A 2010-ben létrejött Packagetrackr szolgáltatás erre kínál megoldást. Leszerződtek több, mint 40 fuvarozócéggel, akik biztosítják számukra az információkat a csomagok állapotáról. Így gyakorlatilag egy helyen, térképen nézhetjük meg, hogy hol tart a kiszállítás.

A kipróbáláshoz nem szükséges regisztrálnunk, viszont többszöri használat esetén már érdemes, így például e-mail értesítéseket is kaphatunk. A Packagetrackr rendelkezik iPhone és Android alkalmazásokkal, sőt böngészőpluginokkal is.

A szolgáltatás honlapja: http://www.packagetrackr.com/

 
érdekes , , , , , ,

Comments are currently closed.

Egy hozzászólás - “Packagetrackr, az egységes csomagkövető szolgáltatás”