IneTrack GPS nyomkövető segíti a mentőkutyások munkáját Nógrádban

A szügyi székhelyű Cserhát Mentőkutyás Egyesület az IneTrack GPS alapú személykövetőivel látta el tagjait, mely segítségével folyamatosan nyomonkövethetik a mentésben részvevők pillanatnyi pozícióját, az átvizsgált és a még átkutatásra váró területeket egyaránt.

A kutyabarátokból, tűzoltókból és polgárőrökből álló egyesület számára nagyon fontos a folyamatos fejlődés, amelyre már országos szinten is többen felfigyeltek. A képzett kutyavezetők tudása és a mentőkutyák kiemelkedően jó szaglása mellett egyre jobban kihasználják az informatika adta lehetőségeket is az egyedület tagjai. Nemrégiben éles körülmények között tesztelték az Inepex Kft által fejlesztett IneTrack nyomkövető rendszert, amikor egy Pásztóról eltűnt 32 éves asszony felkutatásában vettek részt. A mentőkutyásoknak a bejelentéstől számított alig 4 és fél órán belül sikerült átadniuk az eltűnt személyt a mentőszolgálatnak.

A terepen szerzett tapasztalatok alapján hatékonyan támogatja munkájukat a nyomkövető rendszer. A mentés irányítója és a háttérben lévő parancsnokok ugyanis folyamatosan követhetik a mentésben részvevők pillanatnyi helyzetét és akár rádióutasításokkal is irányíthatják a kutatást az ország bármely pontjáról.

forrás: nport.hu

Bízunk benne, hogy további fejlesztéseinkkel a jövőben is sikeresen tudjuk támogatni a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkáját és néhány éven belül egy olyan komplex térinformatikai rendszer áll majd a különleges mentést végző szervezetek rendelkezésére, amely a lakott területektől távol, bonyolult terepviszonyok mellett is képes hatékony segítséget nyújtani a mentés megszervezésében és irányításában.

Kapcsolódó anyagok:

 
inetrack , , ,

Comments are currently closed.